Zuigelingen en dreumesen

ZUIGELINGEN EN DREUMESEN

Vanaf de geboorte ontwikkelt je baby zich direct op motorisch vlak. Deze ontwikkeling is nodig om de wereld te kunnen ontdekken. Soms zijn er baby’s die hier moeite mee hebben en erg onrustig zijn, veel huilen en/of veel overstrekken. Er zijn ook baby’s die een groot deel van de dag naar één kant kijken, waardoor hun hoofd af kan platten. De kinderfysiotherapeut kan je daarbij helpen! Hieronder geven we enkele redenen/indicaties voor een eventuele behandeling door de fysiotherapeut. En mocht je twijfelen, dan kun je altijd contact met ons opnemen!

REDENEN VOOR EEN EVENTUELE BEHANDELING

  • Mijn baby is te vroeg geboren (prematuur)
  • Mijn baby huilt veel, is onrustig en ontroostbaar
  • Mijn baby overstrekt zich met regelmaat
  • Mijn baby voelt slap aan
  • Mijn baby heeft een afgeplat hoofd
  • Mijn baby kijkt gedurende de dag veel naar één kant
  • Mijn kind rolt nog niet, kan niet zelf zitten of staan
  • Mijn kind loopt op de tenen
  • Mijn kind beweegt zich voort op de billen
  • De motorische ontwikkeling verloopt trager dan de leeftijdsgenootjes van mijn kind

KIND THERAPIE

Wij als kinderfysiotherapeut kunnen hierbij helpen door adviezen te om de motorische ontwikkeling te stimuleren. Waar nodig geven wij je oefeningen, tips en handvatten mee die je in de dagelijkse verzorging/bezigheden kunt gebruiken om je kind te helpen.